8 Erityisopetus (Tuppuralan koulu)

Opsessori Mikkeli

Versio hetkellä 8. huhtikuuta 2009 kello 12.38 – tehnyt Helpdesk (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tuppuralan koulussa järjestetään sekä laaja-alaista että luokkamuotoista erityisopetusta.

Laaja-alaisella erityisopetuksella tuetaan niitä yleisopetuksen lapsia, joilla on lieviä oppimisvaikeuksia. Alemmilla luokilla ELA-opetus on lähinnä luki-, matematiikan- ja puheopetusta. Ylemmillä luokilla opetus painottuu opiskelutekniikan ohjaamiseen, reaaliaineiden ja matematiikan oppimisen tukemiseen. ELA-opettaja antaa yksilö- ja pienryhmäopetusta sekä toimii yhteistyössä luokanopettajan ja muiden yhteistyötahojen kanssa. ELA-opettaja tukee erityisluokasta kokonaan yleisopetukseen integroitujen tai siirtyneiden oppilaiden opiskelua.

Luokkamuotoista erityisopetusta järjestetään 1-4 -luokille (EMU, EVY). EMU-oppilaille annetaan yksilöityä opetusta lapsen kykyjen mukaan. EVY-oppilaat noudattavat yleisopetuksen opetussuunnitelmaa. Oppilaaksi otto tapahtuu yhtenäisen kriteeristön mukaan.

Luokkamuotoinen erityisopetus tukee mahdollisuuksien mukaan myös yleisopetuksen oppilaita esimerkiksi pienryhmäopetuksen ja tukituntien muodossa.

Yleisopetuksen ja luokkamuotoisen erityisopetuksen kesken järjestetään mahdollisuuksien mukaan samanaikaisopetusta ja/tai integrointia esimerkiksi taito- ja taideaineissa.

Henkilökohtaiset työkalut
Näkymät
Valikko: