1 Toiminta-ajatus (Rantakylän yhtenäiskoulu)

Opsessori Mikkeli

Versio hetkellä 27. marraskuuta 2008 kello 12.47 – tehnyt Ninak (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Toiminta-ajatuksen symboliikkaa ja konkretiaa:

Rantakylän yhtenäiskoulussa oppilas halutaan nähdä puun taimena, joka on aikanaan siemenestä kasvunsa aloittanut. Taimen kasvulle välttämättömät ainekset, kuten suomalainen kulttuuriperintö, demokraattinen yhteiskunta, uskonto ja kestävä kehitys ovat valmiina muhevassa mullassa. Tuota multaa kuohkeuttavat peruskoulun aikana tärkeimpinä koti- ja kouluharavat. Yhdessä koti ja koulu poistavat rikkaruohot ja lannoittavat maaperää.

Vähitellen taimesta kasvaa puu, johon alkaa kehittyä kolme hedelmää; arvohedelmä, taitohedelmä ja tietohedelmä. Arvohedelmä on oikealla muokkauksella ja lannoituksella imenyt maasta esteettisyyttä, ympäristöarvoja ja eettisyyden periaatteita. Taitohedelmä pitää sisällään oppimaan oppimisen, sosiaalisuuden, työskentelyn, viestinnän ja yrittäjyyden taitoja. Tietohedelmä on hedelmä, joka paisuu ja kypsyy yleissivistävistä tiedoista.

Jokainen taimi on aikanaan aloittanut kasvunsa eri siemenestä. Kaikista puista ei voi kasvaa samanlaisia. Kaikki eivät välttämättä kehity samanaikaisesti, vaikka ne olisikin istutettu samalla hetkellä. Jotkut puut vaativat kasvaakseen huomattavasti enemmän muokkaamista, lannoittamista, karsintaa tai muita puutarhurille tuttuja toimenpiteitä kuin toiset taimet.

Koulumme tavoitteena on, että jokainen puu hedelmineen pääsisi peruskoulun aikana hyvään ja oikean suuntaisen kasvun vauhtiin. Tavoitteen toteutumisen yhtenä edellytyksenä on jatkuva, monipuolinen toiminnan ja tulosten arviointi.

Rantakylän yhtenäiskoulun toiminta-ajatus on rakentaa oppimispolku, joka tukee elinikäisen oppimisen periaatetta, perustuu voimassa olevaan opetussuunnitelmaan ja toteutuu yhteistyössä kotien ja ympäröivän lähiympäristön kanssa.

Henkilökohtaiset työkalut
Näkymät
Valikko: