6. Ohjeita ruokailuun

Opsessori Mikkeli

Loikkaa: valikkoon, hakuun

RUOKAILU

1. Valmistautuminen

         - Kädet pestään ennen ruokailua.

         - Opettaja johdattaa luokan jonossa ruokalaan.

2. Ruokailutapahtuma

        - Opettaja ottaa ruoan viimeisenä ja valvoo asiallisen käyttäytymisen

          jonotustilanteessa. Tästä poikkeuksena on se, jos opettajan täytyy mennä
          välituntivalvontaan heti syönnin jälkeen. Silloin hän ottaa ruoan alkupäässä.

       - Opettaja valvoo, että kaikkia aterian osia otetaan.

       - Opettaja johdattaa oppilaat pöytiin ja valvoo ruokailun.

       - Jos otetaan lisää, otetaan kaikkia lajeja, eikä vain pelkästään esim. lihapullia.

       - Lisää otettaessa odotetaan vuoroa. Jos on tilaa, kysytään
          kohteliaasti, voiko ottaa välistä. Lisää voi ottaa myös aikuisten linjalta.

       - Korostetaan sitä, että "otat itse sen verran kuin syöt, ettei tarvitse
         tyhjentää”. Otetaan ainakin lusikallinen, eli kohtuullisesti.

       - Kannustetaan hyviin pöytätapoihin ja viihtyisään käyttäytymiseen.
         Hyviin pöytätapoihin kuuluu veitsen ja haarukan käyttö.

       - Mausteet kuuluvat aikuisten ruokailuun.

3. Ruokailusta poistuminen

      - Ruokalasta lähdetään välitunnille heti oman ruokailun päätyttyä.

4. Muuta

      - Jos oppilaalla on huomattavia erityisruokavalioita, toivotaan, että kotoa ilmoitetaan heti aamulla keittiölle, kun oppilas on poissa.


Henkilökohtaiset työkalut
Näkymät
Valikko: